Mijn sieraden

Voor mijn sieraden gebruik ik goud, zilver en natuurlijke stenen en parels. Soms combineer ik die met minder gebruikelijke materialen zoals titanium, hout, leer, keramiek of glas. Ik hou van experimenteren en grenzen verleggen. Ik laat me graag inspireren door de natuur en haar organische vormen, door het water in al haar beweging, door licht en schaduw. De natuur raakt me en ik word erdoor uitgedaagd. Ook architectuur en geometrie zijn belangrijke inspiratiebronnen voor me. Dat alles is aanwezig in al mijn creaties.

Mijn meest recente collecties zijn Ladies of the blue Forest, Gesluierde Dame, Herfst, Amanecer en Lotus.

Ladies of de blue forest Werken en feesten vormt schoone geesten, de lijfspreuk van Johanna Westerdijk. En het zijn echt schoone geesten, deze prachtige en elegante paddenstoelen die voorkomen in de Western Ghats in India. Met hun fantastische kleuren en vormen. Een prachtige bron van inspiratie voor deze unieke collectie. Met dank aan Bhavesh Chatbar voor de mooie foto.

Ladies of the blue Forest

Werken en feesten vormt schoone geesten, de lijfspreuk van Johanna Westerdijk. En het zijn echt schoone geesten, deze prachtige en elegante paddenstoelen die voorkomen in India. Met hun fantastische kleuren en vormen. Een prachtige bron van inspiratie voor deze unieke collectie. Met dank aan Bhavesh Chatbar voor de mooie foto.

Gesluierde Dame1473848817009084077[1]

Gesluierde Dame

Tussen de bomen en het mos, tussen de vele tinten groen van de natuur, worden ze in stilte geboren. Het zijn uitzonderlijk smaakvolle schepsels, de stijlvolle danseressen van het woud. Sommige zijn wit, andere roze of goudkleurig, maar allen elegant gekleed in hun sluier. Het zijn de zoete bruiden van het bos.

Structuur_collectiehd-herfst-achtergronden-close-up-foto-van-oranje-herfstbladeren-op-de-grond-hd-herfst-wallpapers

 

Herfst

Met het aanbreken van de herfst dwarrelen de bladeren op de zachte wind. Wat een schoonheid stralen ze uit! En wat een vredig gevoel… De natuur ontkleedt zich voor ons om vervolgens opnieuw geboren te worden.

Amenecerblad met waterdruppels

 

Amanecer

In dit geval was ik geraakt door de subtiele schoonheid van jonge blaadjes die net tot leven komen, met hun structuren en nerven, hun kwetsbaarheid en de frisheid van de dauwdruppels in de dageraad van de lente.

Zilver-17lotus zaadpot

 

Lotus

Toen ik voor de eerste keer de zaadpot van de lotus zag was dat een wonderbaarlijke ontdekking. Wat een prachtig klein kunstwerk daar midden in de lotusbloem. Het is deze kern die de potentie van weer een reeks nieuwe wonderen der natuur vormt.