Over mij

Als kind hield ik al erg van kunst en ambachten. Op de middelbare school begon ik zelf op een intuïtieve manier sieraden te maken op ambachtelijke wijze. Na school ging ik architectuur studeren op Martha Castañedade universiteit maar mijn hart bleef uitgaan naar mijn echte passie, het ontwerpen en maken van sieraden.

Dus ben ik in de leer gegaan bij een edelsmid in Mexico, maestro J.L. Guerrero, van wie ik heel veel geleerd heb. Later verhuisde ik met mijn man naar Boedapest in Hongarije, waar ik de opleiding voor edelsmid heb gevolgd aan de school van de Hongaarse Nationale Munt. Jaren daarna verhuisden we naar Florence in Italië, waar ik een tijd heb gewerkt in de toenmalige School voor Edelsmeden Ghiberti (van Alberto Fantapie).

We woonden ook nog in andere landen zoals Moldova en België. In alle landen waar ik woonde, heb ik veel geleerd en deed ik mooie ervaringen op. Dit alles draag ik mee in mijn hart en het inspireert mij nog altijd.

Sinds 2009 woon ik in Utrecht, Nederland, waar ik mijn meest recente collecties heb ontworpen en uitgevoerd: Amanecer (Dageraad), Lotus, Herfst en Gesluierde Dame.